Clean Inside

1. Opis produktu

Clean Inside jest mieszanką spożywczą z błonnikiem, którego rodzaj jest potrzebny ludzkiemu organizmowi. W dzisiejszych czasach większość ludzi spożywa pokarmy ubogie w błonnik. Z tego powodu toksyczne osady zgromadzone na ścianie jelita nie są usuwane z organizmu, co hamuje proces wchłaniania substancji odżywczych i jednocześnie zakłóca równowagę mikroflory jelitowej. Zakłócenie równowagi mikroflory jelitowej prowadzi do nadmiernego rozmnożenia się szkodliwych bakterii i pasożytów, co bezpośrednio negatywnie wpływa na funkcjonowanie najważniejszych narządów i systematycznie osłabia układ odpornościowy. Błonnik Clean Inside eliminuje toksyczne osady, pomaga w ich usuwaniu z organizmu oraz w przywróceniu równowagi mikroflory jelitowej. Ponadto przyjmowanie dostatecznej ilości błonnika pokarmowego ma pozytywne skutki fizjologiczne. Mieszanka z błonnikiem Clean Inside zapewnia organizmowi osoby dorosłej zalecane dzienne spożycie błonnika, czyli 12 g tej substancji. Wspiera regularne wypróżnianie się, usuwa zaburzenia trawienia oraz kłopoty z nim związane.

2. Skład błonnika Clean Inside

450 gram błonnika w proszku. Zalecane dzienne spożycie: 12,0 g

Skład Najważnejsze właściwości i działanie lecznicze
Błonnik Psyllium
Błonnik Psyllium
(Psyllium) Obecnie najbardziej popularny błonnik. Substancje czynne zawarte w psyllium wpływają wyjątkowo korzystnie na pracę wątroby. Stosowanie błonnika Psyllium skutecznie łagodzi biegunki i pieczenie w żołądku, pomaga leczyć kaszel a dzięki właściwościom oczyszczającym krew poprawia ogólne samopoczucie.
Błonnik jabłkowy
Błonnik jabłkowy
(Malus pumilla) W delikatny sposób suszony i zmielony błonnik bogaty w flawonoidy, polifenole, enzymy, minerały i witaminy. Działa korzystnie na żołądek i wytwarzanie żółci, na pracę jelit (perystaltyka, oczyszczanie jelit, oczyszczanie z toksyn) oraz na równowagę flory bakteryjnej jelit.
Fiber Aid
Fiber
 
Siemię lniane
Siemię lniane
(Linum usitatissimum) Główne substancje czynne siemienia lnianego łagodzą objawy w chorobach jelit, żołądka oraz w przypadku cukrzycy. Siemię lniane (Lini semen) należy zalać wrzątkiem, dzięki czemu uzyskamy śluz, skuteczny w leczeniu problemów z jelitami i żołądkiem. Masa pozostała po tłoczeniu oleju lnianego ma silne działanie przeciwzapalne.
Aromat w proszku bananowy
Aromat w proszku bananowy
 
Inulina
Inulina
Inulina to węglowodan złożony występujący w wielu roślinach. Jest to rodzaj niestrawnego i nierozpuszczalnego w wodzie błonnika. Posiada właściwości prebiotyczne i działa korzystnie na florę bakteryjną jelit.
Proszek z pomarańczy
Proszek z pomarańczy
(Citrus sinensis) Pomarańcza zawiera flawonoidy, witaminy oraz antyoksydanty. Ze względu na dużą zawartość substancji czynnych ma działanie przeciwzapalne i antybiotyczne.
Błonnik pomarańczowy
Błonnik pomarańczowy
Błonnik pomarańczowy wpływa korzystnie na trawienie, skutecznie oczyszcza jelita i pomaga w utrzymaniu równowagi flory bakteryjnej jelit.
Sproszkowane nasiona kopru włoskiego
Sproszkowane nasiona kopru włoskiego
(Foeniculum vulgare) Koper włoski to jednocześnie przyprawa i roślina lecznicza. W medycynie wykorzystuje się jego działanie łagodzące kaszel, skurcze i wzdęcia oraz wzmacniające apetyt. Może być pomocny również w leczeniu niektórych problemów ginekologicznych.
Aloes zwyczajny
Aloes zwyczajny
(Aloe Vera) Stymulatory biogenne znajdujące się w aloesie zwyczajnym wzmacniają odporność organizmu oraz zdolność do regeneracji. Aloes odgrywa ważną rolę także w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy (ulcus ventriculi et duodeni) oraz zapalenia jelita grubego (colitis). Wzmacnia apetyt i poprawia ogólne samopoczucie.
Kombucha
Kombucha
Nazwa wywodzi się od japońskich słów „kombu” (brązowa alga) i „cha” (napój). Kombucha zwana jest też grzybem herbacianym. Regularne stosowanie Kombucha posiada wiele korzystnych efektów. Pomaga w zachowaniu witalności organizmu, odtruwa wątrobę, przyspiesza przemianę materii, poprawia trawienie, pomaga przywrócić tkankę łączną, łagodzi objawy migreny, wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej, zmniejsza poziom cholesterolu, zaburzenia trawienia, choroby stawów.
Kurkuma
Kurkuma
(Curcuma longa) Wchodzi w skład przyprawy curry, ale jest także wykorzystywana w medycynie tradycyjnej i coraz częściej współczesnej. kurkumę stosuje się w leczeniu wielu chorób, takich jak kolka, czerwonka, żółtaczka, schorzenia wątroby, katar, ospa wietrzna, świerzb, przeziębienia, zapalenie spojówek i w schorzeniach dróg moczowo-płciowych oraz w przypadkach niestrawności, a nawet reumatoidalnego zapalenia stawów. Kurkuma była znana już w tradycyjnej medycynie chińskiej. Chińczycy stosowali ją do poprawy krążenia, ponieważ zapobiega powstawaniu zakrzepów krwi zmniejszając ryzyko zakrzepicy. Działa przeciwutleniająco, co jest istotne gdyż wymiata wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie tzw. chorób cywilizacyjnych.
Ganoderma lucidum (Reishi)
Ganoderma lucidum (Reishi)
Grzyb znany w Chinach ponad 2000 lat. Badania wykazały, że grzyb ten zawiera niezwykle dużo substancji ważnych dla naszego organizmu. Najważniejsze z nich to: polisacharydy, triterpeny, błonnik pokarmowy, german organiczny, enzymy, adenozyna. Ma zastosowanie we wspomaganiu leczenia wielu współcześnie trapiących nas chorób i dolegliwości, takich jak: choroby serca, wątroby, choroby nowotworowe, cukrzyca, stres, zaburzenia snu, osłabiona odporność organizmu, alergie.
Proszek z pestek grejpfruta
Proszek z pestek grejpfruta
(Citrus paradisi) Wyjątkowy skład ekstraktu z pestek grejpfruta ma silne działanie przeciwgnilne. Kilka zespołów naukowców przeprowadziło niezależne badania działania pestek grejpfruta na bakterie, grzyby, wirusy i pasożyty. Dobroczynne oddziaływanie ekstraktu pestek grejfruta na organizm zostało udowodnione w wielu badaniach laboratoryjnych. Jest doskonałym pomocnikiem w leczeniu wielu chorób żołądka.
Mielony korzeń lukrecji
Mielony korzeń lukrecji
(Glycyrrhiza glabra) Zalecany w leczeniu schorzeń pęcherza moczowego, chorób nerek i wrzodów żołądka, i to ze względu na takie właściwości jak: rozpuszczanie śluzu, pobudzanie trawienia, oczyszczanie krwi, działanie moczopędne oraz przeciwzapalne. Skuteczna pomoc w leczeniu wrzodów, zapalenia stawów, opryszczki, zapalenia i marskości wątroby. Doskonale łagodzi również objawy niektórych chorób układu oddechowego.
Papaja sproszkowany owoc
Papaja sproszkowany owoc
(Carica papaya) Spożywanie papai może przynieść ulgę dla pełnego żołądka, ponieważ liście, sok oraz owoce zawierają enzymy poprawiające trawienie. Jest skuteczna również w leczeniu wrzodów żołądka.
Anyż
Anyż
(Pimpinella anisum) Roślina lecznicza poprawiająca trawienie i wspomagająca wykrztuszanie, która doskonale się sprawdza także w leczeniu wzdęć i gazów. Skutecznie pomaga również przy niektórych chorobach ginekologicznych oraz chorobach męskich narządów płciowych.
Alga Spirulina Bio
Alga Spirulina Bio
Alga Spirulina zawiera dużą ilość składników odżywczych niezbędnych dla organizmu ludzkiego. Charakteryzuje się dużą zawartością beta-karotenu, witaminy B, witaminy E, kwasu foliowego jak również potasu, wapnia, magnezu, selenu, cynku i żelaza. Zawiera także kwasy tłuszczowe omega-3, które pomagają zapobiegać miażdżycy oraz chorobom układu sercowo-naczyniowego. Spirulina działa korzystnie również na pracę wątroby, poprawia transport tlenu do komórek, ma właściwości przeciwutleniające i wzmacnia odporność.
Pektyna jabłkowa
Pektyna jabłkowa
Pektyna jabłkowa to błonnik rozpuszczalny w wodzie. Po wymieszaniu z wodą uzyskuje konsystencję żelu. Pektyna jabłkowa działa korzystnie na trawienie, skutecznie oczyszcza jelita i wspomaga utrzymanie równowagi bakteryjnej flory jelit. Skutecznie obniża poziom cholesterolu we krwi. W badaniach udowodniono, że pektyna jabłkowa działa korzystnie w leczeniu wrzodów żołądka i zapalenia jelita grubego. Pektyna jabłkowa stanowi skuteczną pomoc w usuwaniu toksyn i metali ciężkich z organizmu.
Stewia
Stewia
(Stevia rebaudiana) Naturalny słodzik roślinny, znany między innymi ze względu na jego dobroczynny wpływ na metabolizm glukozy i pracę wątroby. Ma również działanie przeciwzapalne i wspomaga trawienie. Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C i A oraz minerałów – zwłaszcza cynku, żelaza i magnezu. Stewia jest odpowiednia także dla diabetyków.

3. Substancje czynne

Główne substancje czynne to: aminokwasy (fenyloalanina, seryna, glicyna, arginina, alanina), przeciwutleniacze (glikozydy kwercetyny, phloretinglycosid, kwas chlorogenowy, epikatechina), minerały (wapń, fosfor, potas, bor, cynk, mangan, fluor, jod, selen, sód, chlor, miedź, chrom, glukoza, wanad, żelazo), bioflawonoidy (glikozyd, 7-methoxy isoflavone, naringina, apigenina, pinen, limonen), cukier, białka, olejki eteryczne (trans, alfa-fenkol), inulina, kwasy tłuszczowe omega-3, pektyna, prebiotyki (fruktooligosacharydy), probiotyki (lactobacillus, bifidobakterie), witaminy (A, B1, B2, B3, B9, B12, C, E), olej tłusty, inne substancje czynne (antracen, amylaza, celulaza, proteazy).

Przyjemny, delikatny smak błonnikowi Clean Inside nadaje fruktoza i naturalny aromat bananowy.

4. Zasada działania

Clean Inside działa dzięki głównemu składnikowi – psyllium - błonnikowi, który posiada wyjątkowo dużą zdolność do pęcznienia. W ten sposób wiąże i wchłania płyny - wielokrotność swojej wagi, przez co wyraźnie wzrasta objętość spożytego błonnika w jelitach. Pomaga to w delikatnym oczyszczaniu jelita i jednocześnie zmusza do przyspieszenia ruchu robaczkowego.

Dzięki swej zdolności do tworzenia galaretki pektyna nadaje poślizg mieszance błonnika i ułatwia bezpieczne i bezbolesne usunięcie szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu. Substancje odżywcze mogą być ponownie wchłaniane.

5. Instrukcja użytkowania

  • Mieszankę z błonnikiem Clean Inside należy stosować rano, na czczo, 15-20 minut po zażyciu kapsułki przeciwpasożytniczej Parasic!
  • Za każdym razem po zastosowaniu mieszanki z błonnikiem należy wypić 1 szklankę (ok. 2, 5 dl) niegazowanego płynu.
  • 1-5 dzień: Rozpuść pół miarki mieszanki z błonnikiem w szklance (ok. 2, 5 dl) czystej wody lub soku owocowego i jak najszybciej wypij! Gdy namoczona mieszanka będzie zbyt długo stać, szybko zgęstnieje i potem trudno ją wypić, wtedy trzeba przygotować nową dawkę!
  • Od 6 dnia: Zwiększ ilość dziennego spożycia błonnika na jedną miarkę!

6. Pamiętaj!

  • Z uwagi na efektywność stosowania produktu zaleca się codziennie wypić przynajmniej 2 litry (6 - 8 szklanek) czystej wody. Mieszanka z błonnikiem wchłania dużą ilość płynów, dlatego konieczne jest wypicie zalecanej ilości wody!
  • Zignorowanie tego zalecenia może spowodować zatwardzenie, które może zahamować proces oczyszczania jelita.
  • Podczas kuracji nie wolno zastępować czystej wody innym płynem! Wprawdzie soki owocowe i herbatki są dozwolone, ale nie zastępują zalecanej ilości czystej wody!
  • Detoksykacja organizmu nie zaleca się dla kobiet w ciąży i karmiących matek, ponieważ w trakcie usuwania toksyn z organizmu mogą one przeniknąć do krwi albo do mleka matki. Nad oczyszczeniem organizmu warto się zastanowić przed zajściem w ciążę albo zaraz po karmieniu piersią. Przed planowaniem ciąży i w pierwszych trzech miesiącach oczyszczenie organizmu jest ważne. Do takiej kuracji może przystąpić każdy, ponieważ służy każdemu organizmowi. Detoksykacji nie zalecamy dzieciom do 18 lat. Podczas tej kuracji należy pamiętać o dostarczeniu odpowiedniej ilości płynów do organizmu, w celu wypłukiwania toksyn.