Slim Tea

1. Opis produktu

Dzięki swemu lekko przeczyszczającemu działaniu wspomaga proces oczyszczania jelita, ponadto pomaga przy detoksykacji wątroby i nerek i tym samym oczyszcza krew. Naturalne działanie uspokajające herbatki umożliwia długi i spokojny sen, dlatego zaleca się pić ją wieczorem. Slim Tea stanowi ważny składnik programu detoksykacji.

2. Skład Slim Tea

30 torebek/opakowanie (1 torebka = 2,5 g). Dawkowanie: 1 torebka na 2,5 - 3,0 dl wody.

1 torebka zawiera: Najważniejsze właściwości i działanie lecznicze
Ksylitol
Ksylitol
Naturalny słodzik, który pomaga zapobiegać próchnicy; znane są również jego właściwości bakteriobójcze.
Mięta pieprzowa
Mięta pieprzowa
(Mentha piperita) Liście mięty pieprzowej zawierają olejki eteryczne (mentol, menton, mentofuran), garbniki oraz flawonoidy. Już od dawna wiadomo, że wspomaga trawienie i poprawia apetyt. Mięta stosowana jest do leczenia problemów z żołądkiem, jelitami i drogami żółciowymi. Mięta łagodzi nudności, jest sprawdzonym lekiem na wzdęcia i skurcze, koi układ nerwowy, leczy ból głowy, ma działanie odkażające i oczyszcza krew, a w dodatku stanowi skuteczny środek stosowany w leczeniu chorób układu oddechowego. Stosowana jest również w leczeniu zaburzeń miesiączkowania.
Melisa lekarska
Melisa lekarska
(Melissa officinalis) Liście melisy lekarskiej zawierają olejki eteryczne, garbniki, flawonoidy oraz kwas kawowy. Substancje czynne zawarte w melisie mają działanie uspokajające i przeciwwirusowe. Melisa lekarska działa kojąco na układ nerwowy i serce, posiada również właściwości przeciwskurczowe. Pobudza trawienie, często jest stosowana przy bólach głowy, bezsenności i innych zaburzeniach snu. Melisa lekarska jest zalecana szczególnie w przypadku niestrawności, nadmiernego wydzielania kwasu żołądkowego, nudności lub wzdęć. Wśród kolejnych właściwości melisy lekarskiej należy wymienić działanie napotne, wiatro- i żółciopędne.
Kruszyna pospolita
Kruszyna pospolita
(Frangula alnus) W leczeniu wykorzystuje się przede wszystkim korę kruszyny pospolitej, która stosowana w postaci herbaty lub wyciągu ma działanie przeczyszczające. Często stanowi składnik mieszanek ziół do przygotowywania naparów mających na celu wzmocnienie apetytu i pobudzenie trawienia. Stosowana jest także w leczeniu chorób pęcherzyka żółciowego i wątroby. Dodaje się ją również do herbatek wspomagających odchudzanie i łagodzących wzdęcia. Znajduje zastosowanie w leczeniu zapalenia stawów, nadciśnienia i zaburzeń miesiączkowania. Jest znanym środkiem do zwalczania pasożytów w jelitach.
Ostropest plamisty
Ostropest plamisty
(Silybum marianum) Ostropest plamisty znany jest przede wszystkim jako skuteczny środek do leczenia chorób wątroby. Swoje lecznicze działanie zawdzięcza substancji czynnej o nazwie sylimaryna. Sylimaryna zawarta w nasionach tej rośliny wspomaga pracę wątroby zapobiegając utracie glutationu – substancji produkowanej w wątrobie. Glutation to substancja niezbędna do odtruwania organizmu. Ostropest plamisty ma działanie przewciwutleniające, dzięki czemu zwalcza wolne rodniki.
Anyż
Anyż
(Pimpinella anisum) Roślina lecznicza poprawiająca trawienie i wspomagająca wykrztuszanie, która doskonale się sprawdza także w leczeniu wzdęć i gazów. Skutecznie pomaga również przy niektórych chorobach ginekologicznych oraz chorobach męskich narządów płciowych.
Cynamon
Cynamon
(Cinnamomum verum) Dzięki spożywaniu cynamonu szybciej pozbędziemy się wzdęć. Przyprawa ta może być również skuteczna w łagodzeniu nudności lub innych dolegliwościch żołądkowych. Cynamon wymieszany z miodem może być pomocny w zapobieganiu wrzodom żołądka, dlatego warto wypróbować jego działanie.
Imbir lekarski
Imbir lekarski
(Zingiber officinale) Dzięki swoim właściwościom bezpośrednio wpływa na pracę żołądka i jelit pomagając przy skurczach i wzdęciach. Substancje czynne występujące w korzeniu tej rośliny to olejki eteryczne, które łagodzą podrażnienia błony śluzowej. Działają także przeciwzapalnie, w związku z czym doskonale sprawdzają się w leczeniu przeziębienia i zapalenia oskrzeli. Powszechnie wiadomo, że imbir to wspaniały środek do łagodzenia problemów z trawieniem oraz nudności. Pobudza trawienie i wzmacnia apetyt.
Siemię lniane
Siemię lniane
(Linum usitatissimum) Główne substancje czynne siemienia lnianego łagodzą objawy w chorobach jelit, żołądka oraz w przypadku cukrzycy. Siemię lniane (Lini semen) należy zalać wrzątkiem, dzięki czemu uzyskamy śluz, skuteczny w leczeniu problemów z jelitami i żołądkiem. Masa pozostała po tłoczeniu oleju lnianego ma silne działanie przeciwzapalne.
Rumianek pospolity
Rumianek pospolity
(Matricaria recutita) O rumianku pospolitym mówi się często jako o ziole „dobrym na wszystko“. Jest on stosowany przede wszystkim do leczenia dolegliwości układu pokarmowego. W tym zakresie najważniejsze jest jego działanie przeciwzapalne, rozkurczowe i odkażające na jelita. Pomaga przy wzdęciach, biegunce, wypryskach skórnych, dolegliwościach żołądkowych i zapaleniu żołądka jak również przy zaburzeniach miesiączkowania i innych schorzeniach występujących w dolnej części ciała. Doskonale sprawdza się w leczeniu bezsenności, zapaleniu najądrzy, gorączki, bólu zębów oraz w gojeniu ran. Rumianek pospolity ułatwia wypróżnianie nie powodując biegunki.
Dzika róża
Dzika róża
(Rosa canina) Już ludzie śriedniowiecza znali jej lecznicze działanie, zwłaszcza właściwości zapobiegające osłabieniu ciała. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C wzmacnia odporność organizmu, zawiera flawonoidy o działaniu przeciwzapalnym i antybiotycznym.
Skórka z pomarańczy
Skórka z pomarańczy
(Citrus sinensis) Pomarańcza zawiera flawonoidy, witaminy oraz antyoksydanty. Ze względu na dużą zawartość substancji czynnych ma działanie przeciwzapalne i antybiotyczne.
Aromat pomarańczowy
Aromat pomarańczowy
 

3. Substancje czynne

Należą do nich: przeciwutleniacze (sylimaryna i jej pochodne), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk), bioflawonoidy, cukier, garbniki, białka, glikozydy flawonoidowe, żywice, olejki lotne (citronella, cytral, bisabolen, mentol, menton, mentofuran), kwas kawowy, sól, substancje gorzkie, kumaryna, śluz, pektyna, witaminy (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, P, K-), oleje tłuste (kwas linolowy, kwas linolenowy, kwas oleinowy, gliceryd kwasu oleinowego). Substancje czynne wspomagają działanie błonnika Clean Inside.

Herbatka Slim Tea nie zawiera kofeiny, zaleca się pić ją wieczorem!

4. Zasada działania

Herbatka Slim Tea jest nieodłączną częścią programu detoksykacji dzięki swemu oddziaływaniu na oczyszczanie jelita i organizmu. Jej substancje czynne wspomagają działanie błonnika Clean Inside, co poprawia także jej skuteczność. Wchodzące w jej skład zioła lecznicze mają działanie kojące na układ nerwowy, dlatego wypicie herbatki wieczorem ma zbawienny wpływ na poranne trawienie.

5. Instrukcja użytkowania

  • Zalej 1 torebkę Slim Tea 2-3 dl gorącej wody.
  • 1-5 dzień: torebkę herbaty pozostaw do naciągnięcia przez 1-2 minuty!
  • Od 6 dnia: torebkę herbaty pozostaw do naciągnięcia przez 4-6 minut!
  • Zaleca się stosowanie preparatu przed snem, jego naturalne uspokajające działanie zapewni spokojny sen!

6. Pamiętaj!

  • Zaleca się stosowanie herbatki Slim Tea podczas oczyszczania jelita i detoksykacji. Oczyszczanie organizmu najlepiej przeprowadzić wiosną i jesienią, czyli dwa razy w roku.
  • Długotrwałe ciągłe stosowanie powoduje częściowe osłabienie dobroczynnego oddziaływania substancji czynnych na organizm!
  • Po trzech miesiącach stosowania zaleca się przerwanie kuracji na przynajmniej tyle samo czasu!
  • Detoksykacja organizmu nie zaleca się dla kobiet w ciąży i karmiących matek, ponieważ w trakcie usuwania toksyn z organizmu mogą one przeniknąć do krwi albo do mleka matki. Nad oczyszczeniem organizmu warto się zastanowić przed zajściem w ciążę albo zaraz po karmieniu piersią. Przed planowaniem ciąży i w pierwszych trzech miesiącach oczyszczenie organizmu jest ważne. Do takiej kuracji może przystąpić każdy, ponieważ służy każdemu organizmowi. Detoksykacji nie zalecamy dzieciom do 18 lat. Podczas tej kuracji należy pamiętać o dostarczeniu odpowiedniej ilości płynów do organizmu, w celu wypłukiwania toksyn.
  • Przy zaparciach herbatkę parzyć nawet 20 minut.